Diabetische voetbehandeling | Randonnée Duiven
621
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-621,page-child,parent-pageid-98,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Diabetische voetbehandeling

Mensen die lijden aan suikerziekte (diabetisch mellitus) krijgen vaak last van complicaties, waaronder problemen met de gezondheid van hun voeten. Bij specifiek aan diabetes gerelateerde voetklachten spreken we van de term “diabetische voet”.  Hieronder vindt u informatie over de diabetische voet en de noodzaak van voetverzorging bij diabetes.

De diabetische voet kenmerkt zich door diverse complicaties:

  • Verminderde bloedtoevoer naar benen en voeten; hierdoor minder goede genezing van wondjes
  • Uitval van zenuwen; hierdoor kan het gevoel verminderen of volledig uitvallen
  • Verandering van de huid; hierdoor kan de huid droog worden/ schilferen en kloven gaan vertonen
  • Gevoeliger worden voor infecties
  • Vergroeiingen van de voet; diabetes kan uitval van de de kleine voetspieren veroorzaken
  • Hierdoor kan een standsverandering van de voet plaatsvinden. Door problemen met de suikerstofwisseling kunnen voetgewrichten stijf worden en minder goed functioneren. Dit geeft een groter risico op overmatige eeltvorming, dat weer kan leiden tot wondjes onder het eelt.
Randonnee Pedicure ’n medische noodzaak & preventie

Waarom naar pedicure Randonnee?

Ondanks preventieve maatregelen zijn voetproblemen bij diabetes op de lange termijn helaas niet altijd te voorkomen. Advies en behandeling van de klachten zijn gewenst. Randonnée is aangesloten bij ProVoet en heeft een contract met de zorggroep. Randonnée staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor pedicures. Dit houdt in dat ik beschik over erkende diploma en vakkundige zorg draag voor de algemene gezondheid van uw voeten. Wanneer uw voetklachten dermate ernstig of complex zijn en aanvullende zorg behoeven (wat bij diabetes vaak het geval is), kunt u terecht bij Randonnée. Ik ben gespecialiseerd in voetverzorging bij diabetes en in opleiding voor medisch pedicure. Dit geeft de bevoegdheid om specifieke problemen rondom de diabetische voet te herkennen en te behandelen. Regelmatige bijscholing is verplicht, dus mijn vakkennis is altijd actueel. Indien nodig, verwijs ik u door naar een arts of podotherapeut.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

U kunt een behandeling veelal vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. Sinds 1 januari 2013 is de voorwaarde voor vergoedingen, dat de pedicure aangesloten moet zijn bij de zorggroep. Vraag uw huisarts om een doorverwijzing en de bepaling van de Simm’s classificatie en zorgprofiel. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren naar de polis-voorwaarden.

Randonnee Basis pedicure ’n ontspan

Wat houdt de Simm’s classificatie en zorgprofiel in met betrekking tot de vergoedingen?

Is bij u door de huisarts of praktijkondersteuner Simm’s 0 of 1 met zorgprofiel 1 vastgesteld, dan is het afhankelijk van uw aanvullende verzekering of u uw voetzorg vergoed krijgt. Als bij u Simm’s 1, 2 of 3 vastgesteld, met een zorgprofiel 2, 3 of 4, dan wordt u doorverwezen naar een pedicure waarmee de zorggroep een overeenkomst heeft. De vergoeding komt uit de basisverzekering. U krijgt 8 x 30 min. per jaar vergoed. Mocht een aangepaste behandeling noodzakelijk zijn, dan zult u zelf bij moeten betalen. Cliënten die in behandeling zijn bij een internist, worden doorverwezen naar de podotherapeut. Deze stelt het zorgprofiel vast en verwijst door naar de pedicure.

Elke behandeling van de diabetische voet vindt alleen plaats na verwijzing van de behandelend arts. Een verwijzing gaat vergezeld van opdrachtomschrijving/aanwijzing voor de behandelingen en de Simm’s classificatie en zorgprofiel. Graag bij uw eerste bezoek uw zorgpasje en verwijzing meenemen.